Politika Privatnosti

Zaštita podataka

Operater ovih web stranica vrlo ozbiljno shvaća zaštitu vaših osobnih podataka. Vašim osobnim podacima rukujemo povjerljivo i u skladu s propisima o zaštiti podataka, kao i ovom izjavom o zaštiti podataka.

Korištenje naših web stranica uglavnom ne zahtijeva da navedete osobne podatke. Ukoliko se prikupljaju osobni podaci (ime, adresa ili adresa e-pošte), oni se provode na dobrovoljnoj osnovi, gdje je to moguće. Ovi podaci neće se davati trećim stranama bez vašeg izričitog pristanka.

Ističemo da prijenos podataka putem interneta (na primjer pri komunikaciji putem e-pošte) može otkriti sigurnosne nedostatke. Potpuna zaštita podataka od pristupa trećih strana nije moguća.

Kolačići

Web stranice dijelom koriste takozvane kolačiće. Kolačići ne nanose štetu vašem računalu niti sadrže viruse. Kolačići imaju za cilj učiniti naše web stranice jednostavnijim za korištenje, učinkovitijim i sigurnijim. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju na vaše računalo i spremaju u vaš preglednik.

Većina kolačića koje koristimo su tzv. "Kolačići sesije". Automatski se brišu nakon završetka posjeta. Ostali kolačići ostaju spremljeni na vašem krajnjem uređaju dok ih ne izbrišete. Ovi kolačići omogućuju nam prepoznavanje vašeg preglednika prilikom vaše sljedeće posjete.

Postavke preglednika možete prilagoditi tako da budete informirani o upotrebi kolačića i dopuštate njihovo korištenje samo pojedinačno, u određenim slučajevima ili ih općenito zabranjujete, primjerice aktiviranjem automatskog brisanja kolačića prilikom zatvaranja preglednika. Funkcionalnost web stranice može se ograničiti ako se kolačići deaktiviraju.

Datoteke zapisnika poslužitelja

Davatelj web stranica nameće i automatski sprema podatke u takozvane datoteke dnevnika poslužitelja, koje nam vaš preglednik automatski prenosi. Ovi su:

  • Vrsta preglednika i verzija preglednika
  • Korišteni operativni sustav
  • URL preporuke
  • Ime hosta za pristup računalu
  • Vrijeme zahtjeva poslužitelja

Ovi se podaci ne mogu pripisati određenim osobama. Kombinacija ovih podataka s drugim izvorima podataka se ne uzima. Te podatke zadržavamo kako bismo ih retrospektivno ispitali ako nam postanu poznati konkretni dokazi o nezakonitoj uporabi.

Kontakt obrazac

Ako ste nas kontaktirali putem obrasca za kontakt, spremit ćemo vaše podatke iz obrasca za kontakt, uključujući tamo navedene podatke za kontakt, kako bismo obradili upit i ako postoje dodatna pitanja. Nećemo prosljeđivati ove podatke bez vašeg pristanka.

Google Analytics

Ova web stranica koristi značajke usluge web analitike Google Analytics. Pružatelj ove usluge je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, SAD.

Google Analytics koristi takozvane "kolačiće" koji su tekstualne datoteke koje se spremaju na vaše računalo i omogućuju analizu vaše upotrebe web stranice. Podaci generirani kolačićima o vašoj upotrebi ove web stranice obično se prenose na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo spremaju.

Anonimizacija IP-a

Na ovoj web stranici aktivirali smo funkciju anonimizacije IP-a, što znači da je prijenos vaše IP adrese unutar država članica Europske unije ili u drugim državama unutar Europskog gospodarskog prostora Googleu u SAD-u sužen. Samo će se u iznimnim slučajevima puna IP adresa prenijeti na Googleov poslužitelj u SAD-u i tamo izrezati. Google će upotrijebiti ove podatke u ime operatora za procjenu vaše upotrebe web stranice i za sastavljanje izvješća o aktivnostima vaše web stranice te za daljnje generiranje koherentnih usluga za operatora web stranice promatrajući upotrebu web stranice i interneta. IP adresa prenesena na Google Analytics neće se spojiti s ostalim Googleovim podacima.

Dodatak za preglednik

Zadržavanje kolačića možete spriječiti odgovarajućom postavkom u softveru vašeg preglednika; međutim ističemo da u ovom slučaju nećete moći u potpunosti koristiti funkcije ove web stranice. Nadalje, možete spriječiti prikupljanje podataka generiranih kolačićima i njihovu upotrebu podataka povezanih s web stranicama (uključujući vašu IP adresu) Googleu i Googleovu obradu podataka preuzimanjem i instaliranjem dostupnog dodatka za preglednik putem sljedeće veze:   https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=hr

Prigovor na kompilaciju podataka

Da biste spriječili sastavljanje Universal Analyticsa na različitim uređajima, morate izvršiti isključivanje na svim korištenim sustavima. Kada kliknete ovdje, aktivirat će se kolačić za isključivanje:   deaktivirati Google Analytics

Više informacija o rukovanju korisničkim podacima s uslugom Google Analytics pronaći ćete u Googleovoj izjavi o zaštiti podataka:

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hr

Obrada podataka po ugovoru

Dogovorili smo se s Googleom u vezi s ugovornom obradom podataka i primijenili smo stroge i opsežne standarde tijela za zaštitu podataka s Google Analyticsom.

Funkcija demografskih karakteristika usluge Google Analytics

Ova web stranica koristi funkciju "demografskih karakteristika" usluge Google Analytics. Omogućuje stvaranje izvješća koja sadrže informacije o dobi, spolu i interesima posjetitelja web stranice. Ovi podaci potječu od oglašavanja povezanog s interesima od Googlea i podataka o posjetiteljima trećih strana. Ti se podaci ne mogu pripisati određenoj osobi. Ovu funkciju možete deaktivirati u bilo kojem trenutku putem postavki oglasa na Google računu ili općenito zabranom prikupljanja podataka od strane Google Analyticsa, kao što je opisano pod naslovom "Prigovor na kompilaciju podataka".

YouTube

Naše web mjesto koristi dodatke s web mjesta YouTube koje pokreće Google. Operater stranica je YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., CA 94066, USA. Kada posjetite jednu od naših stranica s dodatkom za YouTube, bit ćete povezani s poslužiteljima YouTubea. Pritom će se podaci o tome koje ste naše web stranice posjetili podijeliti s YouTube poslužiteljem.

Ako ste prijavljeni na svoj YouTube račun, omogućite YouTubeu da izravno dodijeli vaše aktivnosti surfanja vašem osobnom profilu. To možete spriječiti odjavom sa svog YouTube računa.

Dodatne informacije o postupanju s korisničkim podacima možete pronaći u YouTube-ovoj izjavi o zaštiti podataka pod:   https://policies.google.com/privacy?hl=hr&gl=de

SSL šifriranje

Ova web stranica koristi SSL šifriranje iz sigurnosnih razloga i radi zaštite prijenosa povjerljivog sadržaja, kao što su upiti koje nam šaljete kao korisnik web stranice. Šifrirana veza može se prepoznati kada se adresna traka preglednika promijeni iz "http: //" u "https: //" i pojavom simbola zaključavanja na traci preglednika.

Kada je SSL šifriranje aktivirano, podatke koje nam šaljete ne mogu čitati treće strane.

Pravo na informacije, brisanje, blokiranje

Imate pravo na osnovna prava na informacije, izmjene, brisanje, ograničenje, prijenos podataka, povlačenje i protest. Ako mislite da obrada vaših podataka krši pravo na zaštitu podataka ili da su vam već povrijeđena prava na zaštitu podataka, možete podnijeti žalbu vlastima za zaštitu podataka. U Austriji je za takva pitanja nadležno tijelo za zaštitu podataka.

Možete nas kontaktirati putem sljedećih podataka za kontakt:

+385 (0)21 314 444
[email protected]